Nyári és téli tevékenységek

A nyár a legjobb klasszikus túrázás, hegymászás és sziklamászás tevékenységet. Ha érdekelt, az ügyfelek a közvetítői szolgáltatások hegyi vezető . A Stary Smokovec elérhető legjobb Kis- Hideg -völgy és a Nagy- Hideg -völgy egy esetleges átmenet a fő gerinc északi oldalán, a Magas-Tátrában. A tátrai villamos vasút is rendelkezésre állnak üdülőhelyek tó és Tátralomnic, amennyiben rendelkezésre áll és más völgyek.

Télen lehet síelni a havas lejtőin különböző nehézségi, a Jakubkova rét, kezdők és gyermekek kihívást lefelé terep a Lomnici- nyeregben.

Azoknak, akik szeretik uszodák is megér egy látogatást, hogy a fedett uszoda Stary Smokovec, Poprad és Svit. Nyáron akkor látogasson el a termálfürdő Vrbov (8 km), illetve termálfürdő Bešeňovej (80 km) egész évben.

A rossz időjárás is javasoljuk, hogy látogassa néhány barlang a területen - Bélai-barlang, jégbarlang, Demänovské vagy, Važecká barlangban.

Hasonlóképpen, a területen vannak középkori eredetű műemlékek, pl. Városi műemlék Spišská Sobota, Kežmarok és Levoča, Spišské Podhradie a Szepesi vár, számos múzeum , művészeti galériák, múzeum, népi építészet, tenisz, bowling, biliárd és hasonlók.